EPDM:
DE GROENE DAKBEDEKKING

Met dakbedekking in EPDM ben je gerust: die gaat tot wel 50 jaar mee. Omdat het ruwe materiaal recycleerbaar is, is het ook een erg duurzame keuze. Ontdek de eigenschappen en voordelen van een dak in EPDM.

NAADLOOS GEPLAATST

Een plat dak in EPDM laat zich eenvoudig plaatsen. Het EPDM is beschikbaar in grote, naadloze folies met een breedte tot 15m en een lengte tot 61m. Zo zijn er minder naadverbindingen nodig en is de verwerkingstijd korter.

Op de werf worden de grote EPDM-folies met elkaar verbonden met zelfklevende verbindingstape. Deze naadtechnologie wordt al sinds 1987 wereldwijd gebruikt door zijn extreme betrouwbaarheid en duurzaamheid.

VEILIG EN DUURZAAM

Een extreem duurzame en 100% waterdichte dakbedekking voor je woning.

LANGE LEVENSDUUR

Af en toe een onderhoud. Meer heeft je dak de komende 50 jaar niet nodig.

FLEXIBEL MATERIAAL

Of het nu snikheet is, of het vriest dat het kraakt: EPDM geeft geen krimp.

ECOLOGISCHE KEUZE

Recycleerbare EPDM is veruit de groenste keuze om je plat dak te bekleden.

EFFICIËNT GEPLAATST

Korte verwerkingstijd op de werf, met een minimum aan naadverbindingen.

10 JAAR GARANTIE

Slaap op twee oren met een garantie van 10 jaar én een onderhoudsservice.

DUURZAAM GEMAAKT

EPDM is een volledig inert materiaal met een lage milieubelasting, zowel tijdens de productie als bij het gebruik. Omdat het ruwe materiaal 100% recycleerbaar is, kies je met EPDM voor een zeer groene dakoplossing.

Het materiaal is veel steviger en rekbaarder dan roofing, waardoor het ook een veel langere levensduur heeft. De prijs van EPDM is dan wel iets duurder dan traditionele roofing, maar dat betaalt zichzelf op die manier terug.

ONTWORPEN DOOR EXPERTS

Om je dak glansrijk door de tijd te loodsen, werken we uitsluitend met materialen van Elevate, het vroegere Firestone. Met het topproduct Elevate RubberGard komt ook op jouw dak de goudstandaard in EPDM terecht.

Omdat we een licenced contractor zijn van Elevate EPDM-producten, ben jij zeker dat deze kwaliteitsproducten met kennis en kunde op je dak worden geplaatst. En dat alle gebruikte materialen onderling perfect compatibel zijn.

CIRCULAIRE VERNIEUWING

Met het BossCover Circular System zetten we sinds 2023 nog meer in op ecologie. Dit revolutionaire daksysteem zonder verlijming werd recent op de markt gebracht door CPE, een wereldwijde primeur.

Het systeem is volledig recycleerbaar omdat er geen lijm meer wordt gebruikt. Een revolutie in de bouwsector, die ook jouw woning nog duurzamer maakt. Dit kan enkel toegepast worden op naakte EPDM-folies, en niet op roofing.

GETEST EN GOEDGEKEURD

Jij slaapt op beide oren, want al onze EPDM-producten en systemen zijn getest volgens de ATG-richtlijnen en voldoen aan alle Europese normen qua fysische eigenschappen, naadverbinding, brandweerstand en windweerstand. 

AFWERKING OP MAAT

  • Aluminium dakranden in alle afmetingen
  • Aluminium dakranden verkrijgbaar in elke RAL-kleur
  • Zinken of koperen kralen voor een esthetisch geheel
  • Lichtstraten uit glas of meerwandig polycarbonaat
  • Lichtkoepels in verschillende afmetingen en modellen

VEELGESTELDE VRAGEN
OVER EPDM

WAAROM EPDM EN GEEN ROOFING?

Roofing is zeer moeilijk of niet te recycleren. De nieuwste generatie EPDM is dat wel. Door een innovatief systeem is het ruwe materiaal voor 100% recycleerbaar. Zo (ver)bouw je met een lagere ecologische voetafdruk.

EPDM-dakbedekking is veel rekbaarder dan gewone roofing en past zich aan in elke omstandigheid. Het zettende materiaal heeft daardoor een extreem lange levensduur tot wel 50 jaar. Roofing gaat slechts 30 jaar mee.  

EPDM-dakbekleding laat zich nagenoeg naadloos verwerken op het dak. De meeste daken bekleden we met één vel. Tot slot leent EPDM leent zich perfect voor regenwaterrecuperatie, wat bij roofing niet het geval is.

KAN EPDM ONDER EEN GROENDAK?

Ja, het is mogelijk om een groendak aan te leggen op EPDM. Wel beschermen we in dat geval de dakbedekking met een anti-worteldoek. Wil je een zeer intensief groendak realiseren? Dan zijn strengere voorzorgen nodig.

Wanneer je EPDM onder een groendak legt, kan de plaatsing meestal goedkoper, omdat de isolatie en EPDM losliggend kan geplaatst worden.

KAN EPDM ONDER EEN DAKTERRAS?

Ja, want EPDM kan een zeer hoge drukbelasting aan. Met regelbare terrasdragers verspreiden we die belasting en creëren we eenvoudig een stabiele, zwevende terrasvloer. 

Een plat dak in EPDM wordt meestal aangelegd met een lichte helling om het regenwater vlot af te voeren. Doordat de regelbare terrasdragers in hoogte verstelbaar zijn, kan je makkelijk uitvullen en de tegels of houten planken op gelijke hoogte plaatsen. Op die manier is je terrasvloer veilig en egaal. 

Door de open voegen kan het regenwater weglopen onder het terrassysteem. Ook heb je door de terrasdragers ruimte onder het terras om kabels en leidingen tussen de dragers te plaatsen. Tussen de terrasdragers en het EPDM plaats je wel best een beschermende folie.

HOEVEEL KOST EPDM PER M2 DAK?

De prijs hangt af van het gebruikte materiaal, de complexiteit van de oppervlakte en de specifieke toepassing. Wij bezorgen je met plezier een offerte op maat. Stuur ons een bericht of bel ons op via 09/211.05.90.

IS EPDM TEMPERATUURBESTENDIG?

EPDM is een uiterst flexibel maar ook zeer robuust materiaal. EPDM-folie kan tot meer dan 300% uitrekken, en vangt zo zonder problemen temperatuurschommelingen en/of bewegingen van het gebouw op.

Is EPDM geschikt voor regenwaterrecuperatie?

Om regenwater te kunnen recupereren moet het dakbedekkingsmembraan inert en perfect waterdicht zijn. Dankzij de zeer stabiele chemische samenstelling is het RubberGard EPDM-membraan chemisch inert, niet giftig en bevat het geen kankerverwekkende bestanddelen.

Als gevolg is de waterkwaliteit, bij contact met het RubberGard EPDM-membraan, compatibel met de milieunormen voor oppervlaktewater en is er geen sprake van een abnormale aanwezigheid van bacteriën.  

Dus: onze EPDM-folie doet het regenwater niet verkleuren en geeft geen deeltjes af, met als resultaat proper regenwater voor dagelijks gebruik. Bovendien kan je nu ook een attest verkrijgen om aan te tonen dat het regenwater voor recuperatie beschikbaar is.

ZIJ GINGEN AL
UIT HUN DAK

De prijszetting was correct en de vooropgestelde planning werd gerespecteerd. We zijn tevreden van de uitgevoerde werken.

Algemene Bouw Deblaere BV

Matthys Projecten levert verzorgd en kwalitatief werk met respect voor de timing & planning.

2PK Architecten

De manier van werken en het kort op de bal spelen na de inplanning, maakt van Matthys Projecten de uitgelezen partner voor platte daken

Dubecor

EPDM, IETS VOOR JOU?